hashira_logo

Welkom bij Hashira

wat is reiki

 met toegankelijke, holistische behandelingen zoals Reiki, verschillende coachingstrajecten en hulp bij hooggevoeligheid.

Onze behandeling zijn mogelijk  
Bij jou thuis
In onze praktijk
behandeling
Wat is Reiki

Hoe werkt het en wat zijn de voordelen?

Sinds enkele jaren gebruik ik reiki voor mezelf en voor de behandeling van anderen. Maar wat is reiki, hoe werkt het en waar is het goed voor? Ofwel: wat zijn de voordelen? Ik geef je uitleg over de betekenis, waar en wanneer reiki is ontstaan en wie het heeft uitgevonden. Bovendien vertel ik je meer over reiki op afstand, wat voel je bij een sessie en wanneer je een behandeling zou kunnen gebruiken. Uiteraard ga ik ook in op kritiek of het bewezen of onzin is. Lees snel verder!

healing praktijk Hashira
Wat is

(de betekenis van)

Reiki en waar is het ontstaan?

Voor de uitleg van de betekenis verdelen we ‘reiki’ in de termen: ‘rei’ (wat universeel betekent) en ‘ki’ (wat levensenergie betekent).
Het is een alternatieve geneeswijze, een energetische therapievorm. En waar is het ontstaan, ofwel waar komt het vandaan?
Reiki is uitgevonden door Mikao Usui in Japan en wordt sinds +- 1920 onderwezen. Er zijn meerdere vormen, ik heb het over Usui.
Door levensenergie te laten stromen helpt reiki blokkades weg te nemen en boost het het zelf herstellend vermogen van je lichaam.
Als je energie niet goed meer stroomt, kunnen er blokkades ontstaan op fysiek, mentaal, emotioneel, energetisch en spiritueel niveau.
Dit kan klachten geven op die verschillende niveaus (denk aan hoofdpijn, depressie etc.). Reiki gaat naar de oorzaak toe.
Het ondersteunt je op de 5 niveaus en helpt je om weer in balans te komen. Origineel is het ook bedoeld voor spirituele ontwikkeling.
De behandelingen zijn in principe gebaseerd op handposities, maar het is ook mogelijk om een sessie op afstand te ervaren.
Het klinkt misschien zweverig, maar als je je bezeert dan is vaak het eerste wat je doet… met je hand naar de pijnlijke plek gaan.
Naast mensen kan het ook ingezet worden voor dieren.

hashira holistische therapie
Is het onzin of echt bewezen?

Zweverig of juist gevaarlijk?

Er zijn vele misvattingen over reiki. Het belangrijkste is dat het geen vervanging voor klassieke geneeskunde is – wel een mooie aanvulling!
In de zin van ondersteunende therapie om genezing te versnellen en pijn te verminderen. Je pakt klachten dan meer holistisch aan i.p.v. enkel fysiek.
Het is goed om te beseffen dat het geen wondermiddel is dat je van al je klachten afhelpt. Reiki kan bijvoorbeeld geen gebroken been of kanker genezen.
Maar dat wil nog niet zeggen dat het niet echt of onzin is. Zelfs op Pubmed is er bewezen wetenschappelijk onderzoek te vinden over deze methode.
Kijkende naar kwantumfysica (waarbij wordt uitgegaan van energie) is het zo zweverig niet. Het is vooral een kwestie van ervaren i.p.v. verklaren.
Gevaarlijk is het overigens al helemaal niet. Bij cursussen leer je om te werken met een positieve intentie en je kunt tevens niets forceren.
Ik ‘heel’ jou niet, ik help je jezelf te helen. Het is daarnaast vooral ook belangrijk wat jij na de sessie doet in je dagelijkse leven.

healing praktijk Hashira
Hoe werkt een Reiki sessie?

Wat gebeurt er bij een behandeling?

Maar hoe werkt reiki dan in de praktijk? Wat gebeurt er bij een behandeling? Bij een sessie wordt er met energie gewerkt.
Je kunt het zo zien dat we allemaal een lichtje in ons hebben (zie dat als onze kern). In ons leven maken we helaas dingen mee.
Dat zorgt voor o.a. trauma, emotionele pijn, overtuigingen etc. Dit geeft blokkades en als het ware lampenkapjes over ons lichtje.
Hoe meer lampenkapjes, hoe minder fel ons lichtje schijnt. Het is er wél nog steeds, maar we zien het niet meer zo goed.
Een reiki behandeling helpt om de lampenkapjes te verwijderen (blokkades op te lossen), voor meer gezondheid en welzijn.
Als healer stem ik me af op de universele energie en fungeer ik als doorgeefluik, zodat jouw energie weer meer kan gaan stromen.
Voor veel mensen is het lastig voorstellen hoe het werkt. Je zou het kunnen zien als meditatie, maar dan met diepgaande werking.
Bij een fysieke behandeling in een praktijk, of bij jou thuis, neem je plaats op een stoel of behandeltafel (je houdt je kleding gewoon aan).
Voor een behandeling op afstand (zoals ik ook kan doen) kun je lekker thuisblijven en hebben we contact via beeldbellen en/of berichtjes.

healing praktijk Hashira
Ervaring:

Wat voel je bij een behandeling en hoe voel je je erna?

Wat je kunt ervaren bij een reiki sessie is voor iedereen anders en ook bij elke behandeling kan dit verschillen.
Het ligt er maar net aan hoe gevoelig je bent, hoe bekend je ermee bent etc. Maar je ontvangt hoe dan ook wat je nodig hebt.
Dus wat voel je? Dat kan zijn: warmte, koude, tintelingen, gapen, emoties, inzichten, gerommel in je buik en/of slikken.
Naderhand voelen de meeste mensen zich ontspannen (zowel fysiek als mentaal), schoner, lichter, positiever en geaard.
Het kán zijn dat je wat misselijk wordt, hoofdpijn krijgt of moe bent na de behandeling. Dat kan erbij horen (detox).
Een behandeling werkt meestal nog even door en meestal zijn er ook wel meerdere sessies nodig. Altijd in overleg!

reiki behandeling
Wat doet een Reiki behandeling?

De voordelen

Waarom zou je dan een reiki behandeling boeken? Waar is het goed voor? Ik som graag de voordelen voor je op!

  • Het helpt ontspannen & stress verminderen
  • Verlichting van pijn & versnelling van genezing
  • Beter slapen, minder moe, meer focus & energie
  • Het helpt onderdrukte emoties vrij te laten komen
  • Versterkt de verbinding met jezelf en je intuïtie/gevoel
  • Afvoeren van afvalstoffen & versterking van immuunsysteem
  • Het helpt bij het loslaten van oude patronen die je niet meer dienen
  • Minder anxiety, meer zelfvertrouwen, balans & betere kwaliteit van leven
  • Ofwel: ondersteuning in je healing proces en ter persoonlijke ontwikkeling

Mocht je dit nu ook willen ervaren, boek dan een behandeling op afstand. Ik ondersteun je graag!
Op de behandeling pagina vind je nog meer informatie. Bij de behandeling bespreken we uiteraard de details.
Als je vragen hebt voor je wilt boeken, stuur me dan gerust een mail.

Liefs John

Shopping Cart

Maak hier uw reservering

Kies je behandeling*
behandelaar*
Datum*
Totaal:
Je e-mail*
Telefoon*
Opmerkingen
Scroll to Top