hashira_logo
De Eerste Graad

Shoden

Leer rust en verlichting te ontvangen door Reiki aan jezelf en aan anderen.

Onze cursussen zijn mogelijk  
Bij jou thuis
In onze praktijk
Bij jou op kantoor
hashira_logo
behandeling
Wat leer je

In deze Reiki 1 cursus?

In de Reiki 1 cursus leer je Reiki vooral op fysiek niveau in te zetten, dus hoe jij met Reiki lichamelijke klachten kunt behandelen als hoofdpijn, buikpijn, nek-, schouder-, rugklachten en dergelijke. Je leert de basis handposities en je krijgt tijdens deze cursus vier inwijdingen. Dat klinkt spannend, maar het is niet meer dan het openen van het kanaal naar de universele energie. Je kruinchakra gebruik je daarvoor.

Bij deze cursus ligt de focus op het ontdekken van de energie in je lijf. Wat gebeurt er precies? Hoe voelt dat voor jou? Wat kan jij ermee doen? Het openen van je energiekanaal, het doorstromen van je systeem, het leren wat Reiki is en klachten behandelen zijn onderdeel van de cursus. Ook dat je vanuit bewustzijn naar jezelf leert te kijken komt naar voren.

Stel je hebt pijn aan je schouders en je geeft jezelf Reiki, dan raakt deze het zelf helend vermogen aan, waardoor je schouderpijn weg kan gaan. Dat is puur fysiek uitgelegd. Maar de universele energie gaat verder dan dat. Deze energie raakt het systeem holistisch aan. Dat betekent dat op elk niveau; fysiek (lichamelijk), emotioneel (de emoties die eronder liggen), energetisch (bepaalde energetische verstoringen), mentaal (gedachten en overtuigingen) en spiritueel (de oorzaak van de klacht) we de mens zien als geheel.

Dus als we even doorgaan op de schouderpijn, dan kijken we met Reiki naar het bewustwordingsproces. Je kan de pijn helen van de schouder, maar als het komt doordat je stress hebt, dan zit de klacht dieper dan puur het fysieke. We willen niet dat Reiki puur symptomatisch werkt, maar juist dieper dan dat. Het heelt de hele mens.

Op energieniveau heelt Reiki en het gaat naar de oorzaak toe. Bijvoorbeeld een oorzaak vanuit je jeugd. Op al die vlakken brengt Reiki heling. En dat in combinatie met het bewustwordingsproces, maakt dat je je eigen leven vanuit regie vanuit je hart én je hoofd weer helemaal krijgt. Weer thuiskomt in jezelf. Je intuïtie weer leert te voelen en weer echt in je kracht komt te staan.

Bij de Reiki 2 cursus ga je hier dieper op in.

reiki cursus
onderdeel van je (nieuwe) leven

Vertrouwd raken met Reiki

We beginnen de dag altijd met het trekken van intuïtieve kaarten, waarbij je snel tot de kern komt. Dan volgt de eerste inwijding, van de reeks van 4. We gaan door de dag heen veel oefenen met de universele energie op onszelf en op elkaar. Zo leer je de energie goed kennen en voel je wat je met de universele energie kunt doen. Je zult je gelijk energieker voelen.

Natuurlijk zal er ook veel informatie worden gegeven over wat Reiki is en hoe je het in het dagelijkse leven effectief kunt inzetten. Je komt in de loop van de dag steeds meer in contact met je intuïtie en je kern. Tussen de 3e en de 4e inwijding zal er ook individueel worden afgestemd wat nodig is voor een ieders proces. Na deze dag ga je 21 dagen voor jezelf met Reiki aan de slag. Er zal zo op alle niveaus nog meer heling plaatsvinden en kunnen blokkades en belemmeringen worden opgeruimd. Na die 21 dagen komen we weer bij elkaar en ronden we de Reiki 1 cursus af.

De eerste maanden na de cursus gebruik je Reiki vooral om jezelf te helen. Hierdoor wordt Reiki een onderdeel van je leven, doordat je er zo vertrouwd mee raakt. Hoe meer Reiki je aan jezelf geeft, hoe krachtiger de heling wordt voor jezelf en anderen.

reiki cursus
onze cursussen

Groepsgrootte en duur

Ik geef de cursussen aan groepen van max 4 personen, zodat er veel individuele aandacht is en voldoende ruimte voor vragen.

De Reiki 1 cursus bestaat uit 4 dagdelen: 2 dagen. Elke cursusdag duurt van 9.30 uur tot 16.15 uur. De lunch is uiteraard inbegrepen en na 21 dagen hebben we een terugkom moment en ontvang je je certificaat. 

Het bijbehorende terugkom moment zal veelal ‘s avonds zijn en max 2 uur duren en wordt 3 weken (21 dagen) na de cursusdag ingepland. Na minimaal 3 maanden kun je verder gaan met de Reiki 2 cursus.

Als je twijfelt of een Reiki cursus wat voor je is, is het raadzaam om naar een gratis informatieavond te komen voor een Reiki cursus.

reiki 1 cursus

cursus Reiki 1

investering € 180,-

Betaling dient voor de cursus voldaan te zijn zowel contant als overmaken middels een betaalverzoek/tikkie/overmaken. (evt. in termijnen ook mogelijk)

Kom je met meerdere personen? Vraag naar onze acties!

Shopping Cart

Maak hier uw reservering

Kies je behandeling*
behandelaar*
Datum*
Totaal:
Je e-mail*
Telefoon*
Opmerkingen
Scroll to Top